Utolsó kommentek:

törökkata 2012.02.03. 22:32:01

szerelmes lettem!
gyönyörű sorok....

Bejegyzés: Vongole télen...

Harangláb · http://haranglabbisztro.blogspot.com/ 2011.01.26. 11:16:33

Nagyon jó írás, már már szépírói magasságok egy ételkölteményhez. Érdekes, számomra még is inkább egyfajta olasz életérzést kelt életre, s benne a szenvedélyesség és természetesen az étel iránti tisztelet.Megunhatatlanul egyszerű és tiszta. Így van ez jól....azt hiszem.

Bejegyzés: Vongole télen...

Ted Aprajev 2011.01.23. 23:23:00

@Giuszi: ...hát, ha ez a jólét, akkor legyen: 2800.- ért kagyló, és tészta kb. 900.- ért...fokhagyma, pepperoncino, koriander, petrezselyem...hát az se olcsó, és a bor, meg az olivaolaj, meg a vaj...4 személyre összesen 4800.- 5000...szóval egy főre 1200.-...így mulatozunk erre mifelénk..:))

Bejegyzés: Vongole télen...

Csíki Sándor · http://www.foodandwine.hu 2010.12.08. 10:28:12

Pompás lehetett. Én mindig csak libát, kacsát konfitálok, nem mintha nem tudnám, hogy mást is lehetne, csak valahogy így alakult. Libazsír és sertéspofa, izgalmas, akár csak a mártás.

Bejegyzés: Konfitált mangalica malacpofa

Ted Aprajev 2010.11.29. 20:18:30

@egy nik a sok közül: ez valóban az egyik legősibb eljárás:"confire": tartósítani...szóval a libacomb is alkalmas, néhány óra alatt meg van. Most éppen borjúpofát konfitálok, az is igéretes. egyébként bármilyen húst, amit eleve hosszan lehet csak ehetővé varázsolni érdemes konfitálni.

Bejegyzés: Konfitált mangalica malacpofa

egy nik a sok közül 2010.11.29. 19:46:12

guszta!

milyen más hússal érdemes még kipróbálni ezt az eljárást?

Bejegyzés: Konfitált mangalica malacpofa

napos2600 2010.10.06. 15:08:05

replikátor béta vagy v0.0.26 :)

Bejegyzés: Foodprinter, vagy a modern bőségszarú...

Csíki Sándor · http://www.foodandwine.hu 2010.10.06. 09:51:12

A polip az egyik kedvencem. Horvátországban készítettem már a fentihez igen hasonló módon, de az ennél jóval egyszerűbb galíciai készítés is remek eredményt ad. Tetzett a poszt. Egyébként néhány grammnyi umami (szabad nátrium-glutamát)az emberi szervezetben is akad, nem csak a polipban. :)

Bejegyzés: Oktopuszi, avagy a horvát umami...

Ted Aprajev 2010.09.28. 21:44:48

@Lissakmarci: kösz, nem ismertem...de annyira freak nem vagyok, hamburgerből ennyi elég is..:))

Bejegyzés: Hamburger háború, avagy hogy kerül kávé és barnacukor a hamburgerbe

Lissakmarci 2010.09.28. 20:41:57

Nezzed meg georg motz Hamburger story filmjet, ha meg fejleszteni akarod a temat.

Bejegyzés: Hamburger háború, avagy hogy kerül kávé és barnacukor a hamburgerbe

Ted Aprajev 2010.09.22. 16:01:48

@Billy Pilgrim: teljesen jogos: ez így pongyola. egyéb a tartalomra vonatkozó megjegyzés..?:))

Bejegyzés: Hamburger háború, avagy hogy kerül kávé és barnacukor a hamburgerbe

Eliot Rosewater 2010.09.22. 15:16:13

Szent Louis? Athén, Texas? Hamburg-ból? Wsiconsin? Hamburger szó kb. 200-szor leírva?

Nem vagyok egy grammar nazi, de azért ez odabasz.

Bejegyzés: Hamburger háború, avagy hogy kerül kávé és barnacukor a hamburgerbe

Zico 2010.09.15. 22:47:41

A mesékben az a szép, hogy a dolgok a helyükre kerülnek. A szép mesékben az, hogy mindemellett még katarzist is teremt.

Bejegyzés: Nobu: avagy a japán-perui lélekvonal...

Csíki Sándor · http://www.foodandwine.hu 2010.09.13. 13:10:13

Hmmm, nálam is éppen előkészületben egy rántotthús poszt,ami csak erősíti, hogy a rántott húsnak jelene, s jövője is van. :) Az írást élvezettel olvastam, s egyet is érttem vele. A rántott hús, a jó rántotthús nem érdemel mást, mint dicséretet. Értő kézzel készítve szeretnivaló (s megbízható) étel.

Bejegyzés: Rántott retró, avagy éljen a rántott hús...

gastro vazze 2010.09.10. 10:08:15

....arról nem is beszélve, hogy az oszetrina húsa is igen finom, fehér, érméire bomló, a ruszkiknál az egyik legdrágább halféle még mindig. gondolom a "belezés" után azt is piacra dobják :)

Bejegyzés: Kaviár magyar módra...
süti beállítások módosítása