Hát az vesse az első követ önmagára, aki titkon, a szíve mélyén nem rajong a rántott húsért, de nyilvánosan ócsárolja. Persze manapság, amikor újra gombolt tojásos nokedlik borzolják a kifinomult gasztronómus érzékeit, vagy a tökfőzelék…

 Vagy tasting zone. Ez virít a szőnyegen is, ahogy a Balassi Bálint u.-i bor és pezsgőbárba belépek. Odabent az almazöld és a fekete színek dominálnak. Minden nagyon egyszerű, itt-ott feketére festett fűtés csövek kanyarognak a mennyezethez közel, némi kopottas falfelület,…

 Negyven évvel ezelőtt három lázadó - André Gayot, Henri Gault és Christian Millau -forradalmat inditott a Michelin kalauz, és annak pompázatos csillagai ellen. A Le Nouveau Guide támadás volt a konzervativizmus megátalkodott bástyája ellen amely hátat fordít a valóságnak…

Volt szerencsém az Aranykaviár étteremben egy borongós napon vigasztalásul kaviárt kóstolnom. Mondhatom, hogy ez a szürkés feketébe hajló gyöngyház színben csillogó étek, valóban képes jótékony hatást gyakorolni a depresszióba hajló egyének közérzetére. Az sem…

 Nagyon ritkán, sőt, igazság szerint most először teszem szóvá, ha egy étterem, pontosabban annak személyzete nem igazán állatbarát, már abban az értelemben, hogy ha az étkezésre érkező vendég történetesen négylábú barátjával, elválaszthatatlan társával érkezik,…

Az étteremkritika gyerekcipőben jár nálunk. A Wittmann fiúk stílusukkal kétségkívül iskolát teremtettek, s bár engem nem győztek meg arról, hogy valódi mélységében átérezték és megértették volna a magyar gasztronómia bajait, még így is komoly fölháborodást keltettek az…

süti beállítások módosítása